perjantai 31. tammikuuta 2014

Hauki oli kala!

Lauantaina 25.1., kolmannella yrittämällä pääsimme kuin pääsimmekin lopulta pitämään kauan puheissa pyöritellyn ja myös tarpeelliseksi arvellun hauen täkypilkkitapahtumamme.


Kalusto: Vapa, jossa normikela, nojaa tärpinilmaisinyksijalkasähköputkitsydeemiin. Jään alla tuplakoukkuperukkeessa kiinni "pieni" särki. Ole hyvä ja syö, Hauki!

Vaikka muutaman asteen pakkanen ja kipakka tuuli jaksoivat muistuttaa osallistujia vallitsevan vuodenajan realiteeteista, voitaneen päivän antiin olla palautteen perusteella kaikin puolin hyvin tyytyväisiä.
Kalaa nousi jopa arvioitua enemmän ja mikä hienointa, kalojen keskikoko oli jotakuinkin tuplasti aiempien kokemusten pohjalta oletettua isompi!
Mitään jättiläisiä ei tällä kertaa jäälle noussut, mutta 3-5 kilon haarukkaan sopivia rönttösiä kävi jäällä kääntymässä lopulta toistakymmentä ja suurimmat punnitut ja näin tilastokelpoiset olivat nuorimman osallistujan 4,2kg, toisiksi nuorimman 4,0kg ja vähän vanhempien kalaeemeleiden 3,9kg, 3,7kg ja 3,5kg.
Kaikkia, isoimpiakaan kaloja emme toki viitsineet punnituksella kiusata.



Kimmon ammattimaisesta suhtautumisesta tähän harrastuksenhaaraan saimme todennäköisesti jokainen meistä paikalla olleista ammennettua paljon oppia ja uskoa lajin tekniseen puoleen ja välineistölle asetettuihin vaatimuksiin: Esimerkiksi, kuin käsikirjoitettuna päivän epistolaan, saimme todistaa tarpeeksi tukevien perukkeiden merkityksen, kun allekirjoittanut katkoi puoleen tuntiin kaksi (2) kertaa omat siimansa johtuen pelkästään siitä, etten ole viitsinyt laittaa vapoihini PAKSUUN kuitusiimaan teräsperukkeita koukkujen jatkoksi...

Päivä sisälsi siis käytönnön opastusta ismete-kalastuksen maailmaan välineistön rakentamisesta sen pyyntiin laittamiseen ja onneksemme myös aktiivisten kalojen ansiosta saaliin väsyttämiseen. Kaikki osallistujat saivat kotiinviemisinä ismetevavan, tärpinilmaisimen sekä perukkeen koukkuineen.
Osallistujia oli sopivasti kymmenen, joiden lisäksi paikalla piipahti touhua ihmettelemässä liki saman verran muuta porukkaa. Kiinnostusta tapahtumaa kohtaan oli moninkertaisesti, mutta ilmeisesti kynnys ilmoittautua osoittautui liian korkeaksi. No, jospa ensi kerralla sitten.

Tapahtumaa sponsoroi Kokkolan Halpa-Hallin eräosasto (HHsport) välineiden muodossa. Ismete-kalustoa voikin siis jokainen käydä täydentämässä asiantuntevalla opastuksella kyseisessä putiikissa!

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten lopuksi muutama räpsy tapahtumapaikalta. Osallistujien puolesta tuli toivomuksia vastaavan tapahtuman järjestämisestä uudelleen. Ismete-kalastusta kohtaan on selkeästi kiinnostusta ja yritämme vastata kysyntään mikäli vain suinkin sopiva aika ja paikka löytyy keväämmällä.


Aamun ensimmäisiä vetoja


Oisko kolme puoli, ei viitti punnita...


Kimmo opastaa syöttikalan oikeaa asettamista koukkuihin.


Filettä mummolle.


Juusolla nakertaa.


Vaaka ei valehtele


Siimat tiukalle ja kohta lähtee vastaisku!


Järven villi asukki


V A S T A I S K U !


Päivän ohjelmaan sisältyi myös muuta oheistoimintaa...


Kala kiinni ja väsyttely voi alkaa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti