keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Pirttikosken koekalastus II

Eilen tehtiin Perhonjoen Pirttikosken voimalaitoksen alla syksyn toinen koekalastus. Tavoitteena oli edelleen saada havaintoja Kaitforsin kalatien kautta nousseista meritaimenista.

Tällä kerralla olosuhteet olivat huomattavasti aiempaa suotuisammat. Virtaama oli laskenut parissa viikossa melkoisesti ja nyt verkot saatiinkin laskettua paremmille apajille ohijuoksutusuoman alle.

Aamupäivän aikana verkkoihin ui kaksi meritaimenta, jotka mittausten jälkeen päästettiin takaisin uimaan viomalaitoksen alapuolelle. Ensimmäinen kala oli 1,4 kiloinen uros ja jälkimmäinen komea 68cm/3,45kg uroskala (kuvassa).
Kumpikaan kaloista ei ollut aiemmin merkittyjä, eli nämä eivät kuulu niihin kymmeneen kalatien rysällä saatuun kalaan. Meritaimenia on siis mitä ilmeisimmin noussut huomattavasti enemmänkin kuin nuo kymmenen rysäkalaa...

Tämä koekalastus vahvistaa havainnot kalatien toimivuudesta suotuisilla virtaamilla ja meritaimenen nousuhaluista yhä ylemmäs joen latvoja ja suotuisempia kutupaikkoja kohti.

Muistutuksena vielä kerrottakoon, että taimenen kalastus on kuturauhoituksen vuoksi kiellettyä 15.11. saakka Perhonjoella. Tämän lisäksi kalastuskunnan vuosikokouksen päätöksellä verkkokalastus on Perhonjoella kielletty 1.6. - 30.4. välisenä aikana. Nämä koekalastukset on tehty ELY-keskuksen myöntämällä erityisellä koekalastusluvalla.


1 kommentti:

  1. ja nyt verkot saatiinkin laskettua paremmille apajille ohijuoksutusuoman alle.....!

    VastaaPoista