keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Päivä pitenee

Kun tähän aikaan vuodesta korkeapaineen selänne työntää ilmamassaa itänaapurin suunnalta, on ehkäpä vain parempi pysytellä takkatulen lähettyvillä ja vihdoin viimein aloittaa tulevaan kesäkauteen valmistautuminen varustehuollon ja uusien pörhöjen sitomisen muodossa.
Olen ja pitemmän aikaa tarkoituksella pyrkinyt yksinkertaisempaan ilmaisuun perhonsidonnassa, painottaen monimutkaisten rakenteiden sijaan toimivuutta kalastuskäytössä. Tuloksena on syntynyt alati kasvava joukko nopeasti sidottavia, entistä keveämpiä ja totta vie yksinkertaisempia "luomuksia", jotka toivottavasti viehättävät kalan silmää toivotulla tavalla. Seuraavassa on esittelyssä pari toimivaa mallia sieltä perhoarsenaalin yksinkertaisemmasta päästä vaikkapa Perhonjoen kirjolohien höynäyttämiseen:
Kuvassa musta liitsi ja oravanymfi, taustana käytetyt materiaalit.
Liitsiin on käytetty koukkuna Knapekin L nro 4, päässä 3,8 millin wolframi kultakuula, pyrstö ja runko ovat mustaa marabouta ja kierteen virkaa hoitaa ohut litteä helmiäistinseli.
Nymfi koostuu Knapekin J nro 12 koukusta, 3,3mm wolframi kultakuulasta, pyrstö peltopyytä, runko oravaa ja kierteenä tässäkin ohut litteä helmiäistinseli. Sidontalanka on kummassakin fluorioranssi UTC.
Yksinkertaista, mutta niin ihanan tehokasta!

Näitä perhoja tuskin kannattaa unohtaa rasiasta suunnatessa ensi kesänä pm-kisoihin Mosalaan. Kisainfo on avattu osoitteessa www.kase.fi/kaustisenkalastuskunta/pm2012.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti