perjantai 30. maaliskuuta 2012

Koukkupyytäjäin kokoontumisajot

Suvikelien häivytettyä ylijäämälumet jäiltä yöpakkasten pysyessä maltillisina alkavat olla wanhan liiton koukkupyynnin kulta-ajat käsillä. Ja koska meillä on ensiluokkaista kalaproteiinia tuottavaa vettä kalastettavaksi, on tämä pikkuhiljaa unholaan vaipuva harrastemuoto vaivattomuudessaan helppoa, hyödyllistä ja mukavaa kevätjäiden puuhastelua.
Ylivoimaisesti suurimman työponnistuksen aiheuttaa toisinaan syöttikalojen hankinta - ne kun täytyisivät virallisen kaavan mukaan olla saman vesistön eväkkäitä. Ja noista särkien syömähaluista kun ei koskaan tiedä... Toinen työllistävä vaikutus liittyy ketjun loppupäähän eli saaliin jalostamiseen ateriaksi. Mutta siitä ehkä enemmän joskus myöhemmin.

Kaksintaistelu on päättymässä ravintoketjun yläpäässä olevan voitoksi taistelun ja järkytyksen aiheuttamien karjahteluiden kaikuessa vielä rantametsissä...


Kalastuslupakuitit tulivat painosta. Pyydysmerkkejä vielä odotellaan, jotta saadaan luvat myyntiin hyvissä ajoin ennen jäiden lähdön aikaansaamaa sesonkia.

Kinolla sidotaan perhoja ti 3.4. ja to 3.5. klo 18 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet, muutkin kuin perhoseuran jäsenet!

1 kommentti:

  1. Onko tuo koukkuhauki miltä järveltä? Kenties Tastulasta? Komea on tuubi, onnittelut nuorelle kalamiehelle!

    VastaaPoista