sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Valtion kalastusmaksut 2013

KALASTUKSENHOITOMAKSUT UUDELLE TILILLE

Maa- ja metsätalousministeriön kalastusmaksujen tilinumerot ovat uudistuneet vuoden vaihteessa. Kalastuksenhoitomaksu eli kansanomaisesti kalastuskortti tarvitaan talvella seisovilla pyydyksillä, kuten verkoilla kalastukseen.
Veroluonteinen maksu koskee 18-64-vuotiaita kalastajia. Maksu on henkilökohtainen ja tosite maksusta on esitettävä kalastuksenvalvonnan yhteydessä.

Seisovilla pyydyksillä kalastukseen tulee aina hankkia kalastuksenhoitomaksun lisäksi paikallinen kalastusoikeuden haltijan kalastuslupa.
Pilkkiminen kuuluu nykyisin jokamiehenoikeuksiin ja sen harrastajien ei tarvitse suorittaa kalastuksenhoitomaksua, eikä pääsääntöisesti maksaa muutakaan kalastuslupaa.
Pilkkimiseen tarvitaan paikallinen kalastuslupa lohikalojen istutuslammilla, lohi- ja siikapitoisten vesistöjen virtapaikoissa ja joillakin erityiskohteilla.

Kalastuksenhoitomaksu vuodeksi 2013 on 22 euroa ja seitsemän vuorokauden ajalle hinta on seitsemän euroa. Maksun voi suorittaa posteissa, R-kioskeissa, matkapuhelimella, suoraan pankkiin tai verkkopankilla maa- ja metsätalousministeriön kotisivuilla www.mmm.fi. Pankkiin maksu suoritetaan tilille FI47 5000 0121 5028 42 ja saajaksi merkitään maa- ja metsätalousministeriö.

Myös kesäkaudella maksettavien läänikohtaisten viehekalastusmaksujen tilinumerot ovat muuttuneet uudistuksen yhteydessä.

Kaustisen kalastuskunnan luvista lisätietoja voit lukea osoitteesta www.kase.fi/kaustisenkalastuskunta/luvat.htm
(Lupatiedot päivitetään vuodelle 2013 heti vuosikokouksen jälkeen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti